film-1668918_1280

Jogtiszta képek lelőhelye

Az ingyenes és jogtiszta képek fontos szerepet játszanak egy weboldal készítése és üzemeltetése során. Mutatok néhány lehetőséget, ahonnan szerezhetsz ingyenes, nagy felbontású képeket a weboldaladra, blogbejegyzésekhez és hirdetésekhez.

[FONTOS!] Kizárólag jogtiszta képeket használj a weboldaladon és minden helyen, ahová grafikát teszel fel!

Ez nem csak a becsületesség elve és a szerzői jogok megsértésének elkerülése miatt fontos, hanem számos egyéb hátrányod is származhat belőle.

Ingyenes stock fotók

Jogtiszta letölthető képeket találsz a pixabay.com oldalon.

Én sokat használom ezt az oldalt. Több felbontás közül választhatunk, ha innen szeretnénk

letölteni képeket. Regisztráció nélkül is tölthetsz le fotókat, viszont folyton megkérdezi,

hogy robot vagy-e, ezért képeket kell kiválogatni, így kicsit megnehezíti a munkát. Viszont egy ingyenes – akár google fiókos – regisztráció után már egy kattintással le tudsz tölteni bármit, korlátozások nélkül.

További ingyenes képek

Ezeken az oldalakon találsz még jogtiszta, letölthető tartalmakat:

[BURST] https://burst.shopify.com/

[GRATISOGRAPHY] https://gratisography.com/

[UNSPLASH] https://unsplash.com/

[SUPERFAMOUS] https://images.superfamous.com/

[MM STOCK] https://mmtstock.com/

Megosztok most Veled egy cseppet a grafika oktatásomból, ahol ezeknek az oldalaknak a használatát mutatom be részletesebben. Ez alapból nem lenne egy ingyenes anyag, de szeretném, hogy minden kedves olvasóm rálásson erre a témára.

Megvásárolható képek

Az ingyenes megoldásokon túl léteznek fizetős változatok is. Stock fotó oldalakon megvásárolhatsz bizonyos képeket egyesével vagy akár 10-20 fotó letöltésére jogosító csomagokat is. Ezek az előzőekben linkelt oldalakhoz hasonló felépítésűek, csupán annyi különbség van, hogy nem tudod, csak vízjeles formában lementeni a képeket vagy videókat (azzal meg nem sokra mész).

Az egyik legnépszerűbb stock fotós és videós oldal a shutterstock.

Ha még csak most kezded a blogolást vagy weboldal készítést, akkor fölösleges még ilyen egyedi grafikákat vásárolnod. Fordítsd inkább a pénzedet marketingre. A későbbiekben úgyis ki fogsz fogyni a jó minőségű ingyenes képekből és akkor komolyan elgondolkozhatsz egy csomag vásárlásán.

+1 Tipp

Készítsd el te Magad a fotókat!

Így biztosan egyedi tartalmakkal szolgálhatsz a látogatóidnak, illetve biztosan nem ütközik szerzői jogokba az, amit kiteszel. Egy mai csúcskategóriás okostelefon már megközelíti a DSRL gépek minőségét, így nem olyan nagy ördöngősség egy jó képet készíteni. Persze kell egy kis technikai tudás is, de ma már az is könnyedén megszerezhető.

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *